Vliegveld Ockenburg

Ahlert, Heinrich
Diende als Oberschütze bij het 5./IR 65. Overleed op 10 mei 1940 in het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag aan een verbloeding van een schotwond.
Heinrich Ahlert werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 in een massagraf begraven op het Ehrenfriedhof op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag.. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn.

Bruns, Hans
Diende als Unteroffizier bij de Stab 22 Luftlande-Division
en behoorde tot de Ladeeinheit 3 (Ju-52). Hij sneuvelde op 10 mei 1940 door een bomaanval van een Fokker T-5. Bruns werd oorspronkelijk op 18 mei 1940 in een massagraf begraven op het Ehrenfriedhof op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Beusse, Heinrich
Diende als Unteroffizier bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag vervoerd. Beusse
werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Buisch, Wilhelm
Diende als Unteroffizier bij het KGr ZbV 12. Kwam volgens de Verlustliste om in een neerstortende Ju-52 waarna het stoffelijk overschot hoogst waarschijnlijk naar Duitsland is vervoerd.

Bursche
Diende als Jäger bij het 3./FJR 2. Kwam op 10 mei 1940 ten westen van Ockenburg in de Noordzee terecht.

Depeweg, Josef
Diende als Oberschütze bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag vervoerd. Depeweg werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven.
Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Dirking, Erwin
Diende als Leutnant zur See (Beobachter) bij de 3./Küstenfliegergruppe 506. Zijn toestel (He-115 C-1) werd in de nacht  van 10 mei 1940 op 11 mei 1940 in zoeklichtbundels gevangen en stortte neer in de Escamppolder, ongeveer op de plaats waar de huidige HTM-remise staat. De bemanning slaagde er niet in om nog voor de crash uit het toestel te springen en kwamen bij deze crash om het leven. Erwin Dirking werd eerst in een veldgraf bij het toestel begraven. Hij werd
op 24 juli 1940 op het Ehrenfriedhof op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Graf, Siegfried
Diende als Unteroffizier bij de 3./Küstenfliegergruppe 506. Zijn toestel (He-115 C-1) werd in de nacht  van 10 mei 1940 op 11 mei 1940 in zoeklichtbundels gevangen en stortte neer in de Escamppolder, ongeveer op de plaats waar de huidige HTM-remise staat. De bemanning slaagde er niet in om nog voor de crash uit het toestel te springen en kwamen bij deze crash om het leven. Siegfried Graf
werd eerst in een veldgraf bij het toestel begraven. Hij werd op 24 juli 1940 op het Ehrenfriedhof op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Gutmann, Werner
Diende als Gefreiter bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag vervoerd. Gutmann werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Halsmaijer, Otto
Diende als Oberfeldwebel bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Halsmaijer werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Harms, Gerhard
Diende als Oberschütze bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Harms werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Harrie, Johann
Diende als Oberschütze bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Harrie werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof
op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Heinrichs, Willi
Diende als Schütze bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Heinrichs werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Hingst, Hans Ludwig
Diende als Hauptmann bij de Stab 22 LLDiv en behoorde tot Ladeeinheit 3 (Ju-52). Werd bij Ockenburg door een zware mitrailleurkogel getroffen (schedelschot) en raakte zwaar gewond. Hij overleed op 15 mei 1940 in het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag
aan deze verwonding. Hingst werd oorspronkelijk op 18 mei 1940 op het Ehrenfriedhof op de Algemene Begraafplaats in een massagraf begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Hoffmeister, Rolf
Diende als Feldwebel bij 1./KGr zbV 9.
Kwam op 10 mei 1940 op Ockenburg om het leven door een crash van een Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig, waarin hij zich bevond. Oorspronkelijk werd hij als onbekende op 18 mei 1940 op het Ehrenfriedhof op de Algemene Begraafplaats in een massagraf begraven. Op 7 maart 1941 werd zijn stoffelijk overschot nader geidentificeerd. Lig nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Hollender, Hans Burkhard
Diende als Hauptmann bij de Stab II/AR 22 en behoorde volgens de Erläuterung tot de regimentsstaf van AR 22. Landde op of bij Ockenburg maar raakte gewond en overleed in november 1940 in een ziekenhuis. Hollender werd oorspronkelijk in Rhenen begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Krüer, Hans
Diende als Gefreiter bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Krüer werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof
op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Krol, Ewald
Diende als Gefreiter bij het 5./IR 65 en behoorde tot Ladeeinheit 5 (Ju-52) die op het strand bij Kijkduin landde. Overleed op 10 mei 1940 in het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag aan een verbloeding van een schotwond. Krol werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof
op de Algemene Begraafplaats in een massagraf (graf II) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Laub, Werner
Diende als Unteroffizier bij de 2./KGr zbV 9 en was boordwerktuigkundige in de Ju-52 met het kenteken 9P+HK. Werd op 10 mei 1940 in de lucht door een voltreffer van de luchtafweer gedood waarna zijn stoffelijk overschot bij Kijkduin aanspoelde. Laub werd oorspronkelijk op 4 december 1941 op het Kriegerfriedhof
op de Algemene Begraafplaats Westduin begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn. 

Louis, Franz
Diende als Oberfunker bij de Stab Artillerie Abteilung 22. Overleed op 10 mei 1940 in het Militair Hospitaal aan de Muzenstraat
in Den Haag aan zijn verwondingen. Louis werd oorspronkelijk op 19 mei 1940 op het Ehrenfriedhof op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag in een massagraf begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Lütvogt, Fritz
Diende als Gefreiter bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Lütvogt werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof
op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Marzok, Paul
Diende als Obergefreiter bij het 5./IR 65. Lag op 16 mei 1940 in het Militair Hospitaal aan de Muzenstraat in
Den Haag met een schot aan het linker bovenbeen en is waarschijnlijk door complicaties aan deze verwonding overleden. Marzok werd oorspronkelijk op 23 mei 1940 op het Ehrenfriedhof op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag in een massagraf begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Meier, Alfred
Diende als Oberfeldwebel bij het 3./FJR 2 en was de plaatsvervangend commandant 1.Zug van de Oberleutnant Genz. Hij werd tijdens de Duitse overval op het stafkwartier in Wateringen bij het overklimmen van een muur door een schot in het hoofd geraakt en sneuvelde hierdoor. Meier werd oorspronkelijk begraven op de Algemene Begraafplaats Crooswijk te Rotterdam. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Meiners, Alwin
Diende als Gefreiter bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Meiners werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof
op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Randelhoff, Heinrich
Diende als Oberfeldwebel bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Randelhoff werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof
op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Röpke, Hans-Heinrich
Diende als Unteroffizier bij het 3./FJR 2. Verdronk op 10 mei 1940 na een sprong in de Noordzee in de omgeving van Ockenburg.
Röpke werd oorspronkelijk in 's-Gravenzande begraven, echter in april 1944 werd zijn stoffelijk overschot opgegraven en overgebracht naar de Algemene Begraafplaats Crooswijk in Rotterdam. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Schneider, Karl
Diende als Feldwebel bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Schneider werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof
op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven en ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Schreiber, Johann
Diende als Oberschütze bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Schreiber werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof
op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Schreiber, Siegfried-Rudolf
Diende als Unteroffizier bij de 1./KG 30. Hij vloog in de Junkers Ju88-A2
waarbij het toestel zwaar beschadigd raakte na de aanval op Ockenburg door de beschieting door een Fokker G-1. Het toestel maakte met een vernielde motor een noodlanding te Münster. Schreiber overleed daar op 16 mei 1940 aan zijn verwondingen, andere bemanningsleden waren allen gewond. Ligt in Duitsland begraven.

Seipel, Rudolf
Diende als Unteroffizier bij de 3./Küstenfliegergruppe 506. Zijn toestel (He-115 C-1) werd in de nacht  van 10 mei 1940 op 11 mei 1940 in zoeklichtbundels gevangen en stortte neer in de Escamppolder, ongeveer op de plaats waar de huidige HTM-remise staat. De bemanning slaagde er niet in om nog voor de crash uit het toestel te springen en kwamen bij de crash om het leven. Rudolf Seipel werd eerst in een veldgraf bij het toestel begraven. Hij werd op 24 juli 1940 op het Ehrenfriedhof op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Teichmann, Max
Diende als Reiter bij 2./AA 22 en overleed op 10 mei 1940 in het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag aan een leverscheur. Teichmann werd oorspronkelijk op 15 mei 1940
op het Ehrenfriedhof
op de Algemene Begraafplaats in Den Haag in een massagraf begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Tschorn, Helmut
Diende als Oberjäger bij de 3./FJR 2 en werd nog in het transportvliegtuig gedood door geweer- en mitrailleurvuur vanaf de grond. Werd hierna in Duitsland begraven.

Ullrich, Willi
Diende als Oberfeldwebel bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Ook zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Ullrich werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof
op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Wendt, August
Diende als Oberschütze bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Wendt werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op op het Ehrenfriedhof
op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Wielenberg, Josef
Diende als Gefreiter bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Wielenberg werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof
op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Witte, Heinz
Diende als Gefreiter bij het 5./IR 65. Kwam op 10 mei 1940 om door het neerstorten van de Duitse Junkers Ju52 transportvliegtuig in de Tweede Adelheidstraat. Zijn stoffelijk overschot werd door de GGD vanaf de Tweede Adelheidstraat naar de Algemene Begraafplaats in Den Haag vervoerd. Witte werd oorspronkelijk op 15 mei 1940 op het Ehrenfriedhof
op deze begraafplaats in een massagraf (graf I) begraven. Ligt nu begraven op de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn.

Ziegfeld
Diende als Gefreiter (Schreiber Ic) bij de Stab 22 LLDiv en behoorde tot de Ladeeinheit 3 (Ju-52). Sneuvelde op 10 mei 1940 door een bomaanval van een Fokker T-5 en is waarschijnlijk in Duitsland begraven.

This site was last modified on 29/03/2024 at 17:28. (c) Vliegveld-Ockenburg 2001-2024