Vliegveld Ockenburg

10 jaar vliegveld Ockenburg.net

In augustus 2011 is het precies 10 jaar geleden dat de website over het voormalig vliegveld Ockenburg is gelanceerd. Begin 2001 ben ik begonnen met onderzoek naar de oorlogsgeschiedenis van het vliegveld. De interesse hiervoor was jaren daarvoor aangewakkerd door mijn vader.

Als kind wandelde we regelmatig door het park Ockenburg en daarbij vertelde mijn vader over een vliegveld dat daar ergens in de oorlog geweest moest zijn, waar precies wist hij niet. Verder vertelde hij over een neef die bij de Grenadiers diende en bij het vliegveld gevochten had. Dit verhaal is altijd in gedachten gebleven en begin 2001 besloot ik om onderzoek te gaan doen. Toen de eerste resultaten daar waren besloot ik hiervoor een website te ontwikkelen. Destijds was er weinig informatie te vinden over het vliegveld op internet. Verder bleek dat de vlieggeschiedenis op Ockenburg verder terugging dan alleen mei 1940. Het idee was de website steeds een beetje verder uit te breiden. In de jaren daarop werd de lay-out een aantal maal aangepast en verbeterd.

Layout 2001 Layout 2004 Layout vanaf 2009
     

Vanaf 2006 kreeg ik hulp van Ronald Vrolijk en samen hebben we de website gemaakt zoals deze anno 2011 is. Bij het onderzoek naar de vliegveld geschiedenis kwam ook de nodige informatie over het landgoed Ockenburg naar boven. Om deze informatie te kunnen delen is besloten hiervoor in 2010 een aparte website te lanceren t.w. www.landgoed-ockenburg.net .

Eind 2010 hebben Ronald en ik besloten de krachten te bundelen en hebben hiertoe Studiegroep Historisch Ockenburg (SGHO) in het leven geroepen. De komende jaren zullen we dan ook enthousiast doorgaan met het verzamelen van informatie en deze publiceren op de vliegveld Ockenburg website. Afgelopen jaren is gebleken dat er veel belangstelling voor dit stukje geschiedenis is, naast de vele reacties die we ontvingen was er bovendien vanuit de media, van zowel de schrijvende pers als de radio, ruim aandacht.

De website is naast veel studiewerk mede ontstaan door gesprekken en (mail)contact met tal van mensen. Zonder deze contacten zou deze website nooit geworden zijn wat het nu is. Een bijzonder woord van dank gaat dan ook uit naar Dhr. E. Boot, Lkol b.d. E.H. Brongers, Hans Klok, dhr. R.J. v.d. Kruik (NIMH), Frans Oorschot en Dhr. J. v.d. Wouw. Verder wil ik een ieder bedanken die mij de afgelopen 10 jaar, in welke vorm dan ook, heeft geholpen bij het mogelijk maken van Vliegveld-Ockenburg.net.

Gerko van Ojen

This site was last modified on 27/11/2023 at 21:09. (c) Vliegveld-Ockenburg 2001-2023