Vliegveld Ockenburg

 Actueel

05-05-2017: Herdenking Militair Erehof 's-Gravenhage
Op woensdag 10 mei organiseert de Stichting Herdenking Militaire Erehof ’s-Gravenhage weer een herdenking ter nagedachtenis aan de gesneuvelde militairen die bij de slag om de Residentie in mei 1940 sneuvelden. De stichting roept u om, zover al niet gedaan, zich aan te melden voor de herdenking. Deze herdenking zal worden gehouden op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan te Den Haag en begint om 16:00 uur.
Meer informatie over deze herdenking via deze link. Het is de achtste herdenking op rij. Het monument op het Militaire Erehof werd in 2013 door het VCL geadopteerd.
   
13-04-2017: Historische wandeling 1940-1945 in Loosduinen
In samenwerking met de Stichting Oud Loosduinen en onze studiegroep organiseert Bibliotheek Loosduinen op woensdag 3 mei weer een historische wandeling, met het thema Loosduinen in de Tweede Wereldoorlog. De lengte van de wandeling is circa 5 kilometer en neemt ruim  2 uur in beslag. Voordat de wandeling begint, kunt u ook de tentoonstelling over kamp Rees bekijken en krijgt u een korte inleiding. De start en het einde zijn Bibliotheek Loosduinen. U kunt gratis meelopen, maar reserveren is verplicht. Reserveren kan bij de Bibliotheek Loosduinen. Meer informatie over de wandeling via deze link.
   
28-03-2017: Haagse Vrijheidsweken - Rondleidingen Ockenburgh
In het kader van de Haagse Vrijheidsweken organiseert de Studiegroep Historisch Ockenburg, in samenwerking met de Stichting Herdenking Militaire Erehof 's-Gravenhage, op 22 en 30 april rondleidingen op en rond het landgoed Ockenburgh. Tijdens deze rondleidingen wordt er op vele plekken stilgestaan die tijdens de Duitse invasie in mei 1940 een belangrijke of een cruciale rol hebben gespeeld. De gidsen geven u met behulp van foto's en kaarten uitvoerige informatie, maar beantwoorden ook uw vragen. Aanmelden voor de rondleidingen kan via deze website. Kijk voor meer informatie via deze link.
   
11-05-2016: Plaquette overgedragen
Op 10 mei 1940 sneuvelde de Jager Dirk van der Linden
tijdens de opmars van Monster naar Ockenburg door gevechten om de Belvedère aan de Monsterseweg. Het personeel van V&D te Haarlem verzamelde geld in en al in de zomer van 1940 hing op de tweede etage van het gebouw een plaquette. Na het faillissement van V&D was het onbekend wat er met de plaquette zou gebeuren. Na contacten tussen de curatoren van V&D, de familie van Dirk van der Linden en de Stichting Militaire Erehof 's-Gravenhage is de plaquette gistermiddag, voor aanvang van de herdenking op het Militaire Erehof, door de familie aan de Stichting overgedragen.
   
25-04-2016: Herdenking Militair Erehof 's-Gravenhage
Op dinsdag 10 mei organiseert de Stichting Herdenking Militaire Erehof ’s-Gravenhage weer een herdenking ter nagedachtenis aan de gesneuvelde militairen die bij de slag om de Residentie in mei 1940 sneuvelden. De stichting roept u om, zover al niet gedaan, zich aan te melden voor de herdenking. Deze herdenking zal worden gehouden op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan te Den Haag en begint om 16:00 uur.
Meer informatie over deze herdenking via deze link. Het is de zevende herdenking op rij. Het monument op het Militaire Erehof werd in 2013 door het VCL geadopteerd.
   
30-03-2016: Historische wandeling 1940-1945 in Loosduinen
In samenwerking met de Stichting Oud Loosduinen en onze studiegroep organiseert Bibliotheek Loosduinen op dinsdag 3 mei een historische wandeling, met het thema Loosduinen in de Tweede Wereldoorlog. De lengte van de wandeling is circa 5 kilometer en neemt 2 uur in beslag. Voordat de wandeling begint, kunt u ook de tentoonstelling ‘V2- raketten in Den Haag' bekijken en krijgt u een korte inleiding. De start en het einde zijn Bibliotheek Loosduinen. U kunt gratis meelopen, maar reserveren is verplicht. Reserveren kan bij de Bibliotheek Loosduinen. Meer informatie over de wandeling via deze link.

 

 

This site was last modified on 06/09/2017 at 19:33. (c) Vliegveld-Ockenburg 2001-2017